Barion Pixel

Rólam

Édesanyám révén -aki egész életét az egészségügyben töltötte -korán megtapasztaltam, milyen sérülékeny ámde bámulatosan működő az emberi test.

Gyönyörű gyerekkorom volt. Hivatásos katona édesapám és egészségügyi asszisztens anyukám a körülményekhez képest mindig a legjobbat nyújtotta a nővéremnek és nekem.

kezdolap-salata
gabi-kezdolap-portre

Vékony kislány voltam. Tinédzser koromban a tudatosság nélküli táplálkozás meghozta az eredményét, meghíztam.

Hiú ember lévén a világ összes elérhető diétáját kipróbáltam, mire rájöttem, nem ez a megoldás. Az efféle diéták csak egy rövidebb időre szólnak, sőt, nem is az egészség a legfőbb szempont, sokkal inkább a “mindenáron fogyás”.

Édesapám egész életében dohányzott. Várható módon a tüdejével különböző problémák adódtak, amelyek jelentősen rontottak a későbbi életminőségén. Élete utolsó éveiben Demenciát diagnosztizáltak nála, ami jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az egészség megőrzése és annak hirdetése legyen az életem célja. Édesanyámat sem kerülte el a baj, először “csak” terhességi cukorbeteg, majd 2-es típusú cukorbeteg lett a munkahelyi stressz és nem megfelelő táplálkozási szokások miatt. 

Első körben a mozgástudomány ismereteit sajátítottam el, első diplomámat ezen a téren szereztem.

A biokémia tanulmányaim során az anyagcserefolyamatok megértése volt a legjobb tapasztalatom. Kutatómunkáim során -melyeket jelenleg is folytatok- az energiatermelő folyamatok és az azokkal kapcsolatos problémák típusait és miértjeit keresem.

Táplálkozástudományi mesterdiplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem meg, jelenleg a doktori képzésemmel kapcsolatban végzem kutatásokat.

Azon a véleményen vagyok,

hogy az elsődleges és a másodlagos prevenció (a tényleges megelőzés) sokkal kézenfekvőbb, mint a már kialakult betegségek kezelése. Sokkal egyszerűbb és kifizetődőbb a gyerekeket megtanítani az egészség és az egészséges táplálkozás alapelveire, mint később gyógyszerekkel tömni őket felnőttként. 

Vallom,

hogy a genetikánál sokkal fontosabb az egyén életmódja. Számos esetben nyert bizonyítást Pácienseim körében is az a tény, hogy a mindennapi döntéseink és cselekedeteink felülírják a genetikailag öröklött hajlamokat. Hiába van a felmenőid között 2-es típusú cukorbeteg, ha tudatosan éled az életed, és odafigyelsz a táplálkozás-stresszkezelés-testmozgás összhangjára, az öröklött hajlam nem tud manifesztálódni rajtad.

Publikációim során

a hétköznapi emberek nyelvén kívánom elmagyarázni az egészséggel és a táplálkozással kapcsolatos összefüggéseket és alapelveket, melyek hozzásegítenek minket a boldog és hosszú élethez.

Célom,

hogy ismereteim átadásával segítsem az olyan egészséges vagy már beteg embereket, akik nem tudnak hova fordulni kérdéseikkel, vagy a szakorvostól nem kapnak megfelelő tájékoztatást az étrendjükkel és az életmódjukkal kapcsolatban. 

Hiszem,

hogy mindenkinek van választása. Az egészséges élethez való jog alapvető emberi jog. A megfelelő információ pedig hozzásegít bennünket ahhoz, hogy jó döntéseket hozzunk a táplálkozás és más területeken is.

Kapcsolat

Közösségi média

Minden jog fenntartva RakocziGabimsc