Azt, hogy kevesebb lisztet és cukrot kellene ennünk, szinte már mindenki tudja. Vannak ezeket túl olyan élelmiszerek, melyek hatása a szervezetbe kerülve rendkívül kedvezőtlen. Összeállítottam neked egy listát, hogy lásd, mi az, amit a mindennapokban nem ajánlott fogyasztani, ha egészséges és mosolygós életet szeretnél élni.
Hiába eszel tengeri halat, ami a fehérjetartalmát tekintve nagyszerű választás lenne a szervezeted számára, ha panírozva és forró olajban kirántva fogyasztod el, többet ártasz, mint használsz. Gyulladáskeltő hatású, növeli a 2-es típusú cukorbetegség, a szív-és érrendszeri megbetegedések, a rák és a demencia kialakulásának kockázatát.
A marketing ellenére, amely szerint egészségesek a műzliszeletek, pontosan az ellenkezője igaz rájuk. Hozzáadott cukrot, kukoricaszirupot, szorbitolt, szójaolajat és még számos, egészségre káros összetevőt tartalmaznak. Próbálj inkább sótlan és pörköletlen mandulát, diót vagy mogyorót nassolni bogyós gyümölcsökkel, vagy akár almával. Jobban jársz!
A margarin krémes íze legtöbbször növényi olajoknak köszönhető. Ez legtöbbször pálmaolaj hozzáadását jelenti, amelynek fogyasztása gyulladásokhoz vezet. Használjunk inkább olívaolajat vagy kókuszzsírt!
A gyümölcsből eltávolított rostok fruktózsziruppal vagy kukoricasziruppal édesítve óriási népszerűségnek örvendenek, ettől függetlenül semmi közük az egészséghez. A gyümölcsök frissen, egészben fogyasztva támogatják a szervezet és a bélflóra normál működését, ezzel szemben a gyümölcslevek ellentétes hatást váltanak ki.
Karamel színezéket, BPA-t (bisphenol-a) és aszpartámot tartalmaznak. Csaknem minden diétás üdítőben fellelhetők ezek a komponensek, melyek gyakori fogyasztása nemhogy fogyást, de elhízást és 2-es típusú cukorbetegséget eredményez.
Nitrátot és nitritet tartalmaznak, azon kívül, hogy legtöbbjüket magas hőmérsékleten készítjük el. A feldolgozott hústermékek káros telített zsírsavakat és glikációs termékeket tartalmaznak (AGEs), melyek gyulladáskeltő hatásukról ismertek.
Az egészségesnek kikiáltott reggelizőpelyhek finomított szénhidrátokat, hozzáadott cukrot és számos mesterséges adalékanyagot tartalmaznak. Egy biztos. Az egészséghez semmi közük ezeknek az anyagoknak. A legkárosabb kombináció pedig a narancslébe öntött reggelizőpehely, amitől ajánlott gyermekeinket távol tartani.
Kimondani is nehéz azt a szót, hogy FTALÁT. Ez az anyag hasonló a BPA-hoz (bisphenol-a), mindkettő hormonkárosító hatású az emberre nézve. Gyulladáskeltő anyagok ezek, melyek gyakori expozíció esetén metabolikus szindrómát, elhízást, rákot és szív-és érrendszeri betegségeket okozhatnak. Jobb minimálisra csökkenteni, vagy abszolút elkerülni a fogyasztásukat.
Cukor és édesítőszerbomba, a fogaink egészségét tekintve 11%-kal rosszabb hatású, mint egy sima cukros üdítő. Igazi májgyilkos.
Finomított lisztet tartalmaznak, alacsony rost és magas cukortartalommal, amellett a sótartalmuk sem elhanyagolható. Kifejezetten rossz hatású az alakodra és az egészségedre egyaránt.
Minden jog fenntartva RakocziGabimsc