A cikkből kiderül, hogyan alakult ki bennem az egészséggel és a táplákozástudománnyal kapcsolatos érdeklődés. Írok arról, milyen családi háttérrel nőttem fel és miből áll a munkám manapság.
.A glutén egy olyan, bizonyos gabonafélékben (búza, árpa, rozs) található fehérje, amely manapság a legtöbb embernél emésztési és más problémákat okoz. Túlzott fogyasztását érdemes elkerülni a mindennapi étkezésünk során akkor is, ha nincs igazolt gluténérzékenységünk.
Az öregedés egy -a szervezetben- törvényszerűen lejátszódó folyamat, melyet megállítani nem lehet. Bizonyos mértékben lassítani lehetséges az optimális étrend, a megfelelő szociális környezet, a rendszeres mozgás és az elegendő mennyiségű alvás segítségével.
A cukor mértéktelen fogyasztása káros hatású az emberi egészségre nézve. Azon kívül, hogy a fogakat is rontja, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a 2-es típusú cukorbetegség, a demencia, a rák és számos más probléma kialakulásának kockázatát fokozza.
Az elfogyasztott élelmiszerek hatása a kedvünkre az utóbbi évek kutatásainak központi témájává vált. Megfelelően összeállított étrend segítségével a szerotoninszint optimális szinten tartható, a hangulatunk pedig garantáltan jó marad!
Sajnos még mindig nem vesszük elég komolyan a cukorbetegséget. Az egyik legalattomosabb szervezetromboló, és az egyes országoknak évről-évre több problémát okoz. Optimális étrenddel és életmódterápiával a 2-es típusú cukorbetegség kezelhető és megelőzhető.
De mi az a glikáció, és mit tesz a szervezetünkkel? Az előrehaladott glikációs termékek mennyisége meghatározó az emberi egészséget tekintve.
Vajon igaz a hír, hogy Arnie áttért a növényi alapú étrendre? A cikkben erről a témáról, és arról is olvashatsz, melyek az állati és melyek a növényi fehérjék előnyei.
Minden jog fenntartva RakocziGabimsc