Barion Pixel

Blog

Az új őrület: rovarfehérje

Az utóbbi hónapokban számos fórumon felmerült a rovarfehérje téma. Bizonyos társadalmakban hagyományosan fogyasztják ezeket az állatokat, ám Európa területén belül nemrégiben került terítékre. Mielőtt bárki megijedne, érdemes megjegyezni, hogy magyar állam egyenlőre nem támogatja a rovar összetevők új élelmiszerként való forgalomba hozatalának engedélyezését.

Jelen pillanatban 6 féle rovarral kapcsolatos engedély van az EU-ban:

  • Szárított Tenebrio molitor lárva (közönséges lisztbogár)
  • Fagyasztott, szárított és por formában lévő Locusta migratoria (keleti vándorsáska)
  • Közönséges lisztbogár fagyasztott, szárított és por formájában lévő lárvája (Tenebrio molitor lárva)

Fagyasztott, szárított és por formában lévő Acheta domesticus (házi tücsök)

  • Az Acheta domesticusból (házi tücsök) előállított, részben zsírtalanított por
  • Fagyasztott, pépesített, szárított és por formában lévő Alphitobius diaperinus-lárvák (alombogárlárvák).

Ahogy minden más összetevőt, a rovarokat is kötelező jelölni az élelmiszerek csomagolásán. 

Ha tetszett, oszd meg a cikket!

Facebook
LinkedIn

Kapcsolat

Közösségi média

Minden jog fenntartva RakocziGabimsc